قصه بزرگترین یاقوت جهان, یاقوت تیمور

 

 

قصه بزرگترین یاقوت جهان یاقوت تیمور              


یاقوت تیمور، بزرگترین و تاریخی ترین یاقوت جهان است   

 

   

 

 
این یاقوت سرخ که وزنی معادل 352.5 قیراط وزن دارد و بدون تراش وجهی می باشد و در حال حاظر در میان جواهرات سلطنتی بریتانیا قرار دارد.                    

 

 


یاقوت تیمور نام خود را از بزرگترین فاتح(فتح کننده) قرن 14 گرفته است. او در سال 1398 میلادی به هند حمله کرد و غنایم زیادی از جواهرات به همراه خود برد که یاقوت تیمور یکی از آنها بود.

 

 


بر روی یاقوت تیمور با خط عربی نام 6 پادشاه امپراتوری حکاکی شده است.                       


1- تیمور لنگ: تیمور گورکان معروف به تیمور لنگ، نخستین پادشاه گورکانی (تیموری) و پایه‌گذار این دودمان شاهی که از ۷۷۱ تا ۸۰۷ ه‍.ق. (۷۴۸ - ۷۸۳ه‍.خ.) در بیشتر سرزمین‌های آسیای مرکزی و غربی پادشاهی کرد.                      


2- اکبر یا جلال الدین محمد اکبر (زاده ۱۵ اکتبر ۱۵۴۲؛ درگذشته ۱۷ یا ۲۷ اکتبر ۱۶۰۵ در سند. فرمانروایی: ۱۵۵۶-۱۶۰۵)، سومین پادشاه از سلسله گورکانیان یا امپراتوری مغولی هند است که در هندوستان با نام مغول اعظم یا اکبر کبیر نامیده می‌شود، فرزند همایون و پدر جهانگیر بود که بین سال‌های ۱۵۵۶ و ۱۶۰۵ فرمانروایی کرد.   


3- جهانگیر شاه: نورالدین سلیم جهانگیر (فرمانروایی: ۱۶۰۵-۱۶۲۷ م) با لقب کامل: «السلطان الاعظم والخاقان المکرم، خسرو گیتی پناه، ابوالفتح نورالدین محمد جهانگیر پادشاه غازی» چهارمین پادشاه سلسلهٔ گورکانیان هند یا امپراتوری مغولی هند است.          


4- اورنگ‌ زیب: اورنگ‌زیب عالمگیر. (زادهٔ ۳ نوامبر ۱۶۱۸، درگذشتهٔ ۳ مارس ۱۷۰۷ میلادی)، عنوان و لقب محی‌الدین محمد، ششمین امپراتور گورکانی هند بود که بین سالهای ۱۰۶۷ تا ۱۱۱۸ ه‍.ق/۱۶۵۸ تا ۱۷۰۷ م حکومت کرد. او سومین پسر شاه‌جهان و مادر ایرانی‌اش ارجمندبانو ملقب به ممتازمحل بود که بنای زیبای تاج‌محل بیاد او ساخته شد.                                 


5- بدشاه (باد شاه) قاضي محمود محمد فرخ سيار(1718-1713)- (1713 پس از ميلاد)     

       
6- احمدشاه درانی: احمد خان اَبدالی (١١٠١ - ١١٥١هجرى    خورشيدى) که پسان ها پس از بقدرت رسيدن قدرت, تخلص درانى به خود داد و ممکن با لقب در دوران و يا استعاره آلماس و زر و سيم به احمد شاه درانی مشهور شد.                                      

 

 


در سال 1849 زمانی که کمپانی انگلستان در منطقه پنجاب تسلط یافت یاقوت تیمور و الماس کوه نور را به تملک خود در آوردند.

 

 


شرکت انگلیسی شرق هند یاقوت تیمور را به ملکه ویکتوریا هدیه کرد که او بعد از دیدن یاقوت باتعجب و حیرت فراوان گفت بزرگترین یاقوت جهان است.                                                                                         


بعدها  که در زمینه جواهرشناسی و کانی شناسی پیشرفت های بیشتری صورت گرفت متوجه شدند که این سنگ یاقوت نیست بلکه اسپینل یا همان لعل سرخ است.
بعدها در سال 1853 یاقوت تیمور در نگین گردنبندی الهام گرفته از طرح های شرقی به کار برده شد که تاکنون در جواهرات سلطنتی بریتانیا قرار دارد.

 

 

Tags
موارد مشابه
دیدگاه ها
Send your comment